7-годишният Мартин Боев от Варна е шампион в международна Олимпиада по

...
7-годишният Мартин Боев от Варна е шампион в международна Олимпиада по
Коментари Харесай

Варненче е шампион в международна Олимпиада по ментална аритметика

 7-годишният Мартин Боев от Варна е шампион в интернационална Олимпиада по ментална аритметика, научи Varna24.bg от известие, изпратено до медията ни. Ето и детайлностите:

Стартираме новата 2021 година с една страхотна вест. Възпитаниците на SmartyKids България показаха страната ни повече от чудесно на интернационалната онлайн олимпиада по ментална аритметика, извършена през декември. Събитието, проведено от международната асоциация по ментална аритметика SAMA Global Abacus and Mental Arithmetic Association, даде опция на SmartyKids да покаже своя професионализъм.

Един от първенците, постигнали оптималния вероятен резултат на надпреварата, е Мартин Боев на 7 години от SmartyKids Варна - Левски. Той е измежду петимата, които съумяват да реализират подобен триумф - от общо 570 участници от 20 страни!

Неговата преподавателка Зорница Тодорова разяснява:

" Мартин се образова в SmartyKids Варна - Левски от май месец 2019 година, един от първите ми възпитаници. Сега е втори клас. Будно дете, с логическо мислене и необикновено въображение. Запаметява извънредно бързо и елементарно.

Упорит в смятането, обича менталната аритметика. Умее да ползва наученото в учебно заведение в часовете по математика, в която също е доста добър. Ходи на спортна математика и се явява на такива надпревари. Смята със пристрастеност. Разви самочувствие, което е значимо за децата на неговата възраст. И разбра, че когато се поставят старания - триумфът е налице.

Пише постоянно домашни, както в образователната терадка, по този начин и на тренажора. Огромна заслуга за неговата подготовка през цялото образование, както и за това съревнование, е на неговата майка - Десислава. Тя съумява да му оказва помощ, като му засича скорост или се състезават, отделя му време, което е извънредно значимо за всяко едно дете.

Често го назовавам " детето-чудо ", тъй като от една страна той е доста палав и своеволен, а от друга - постоянно когато има пред себе си предизвикателство - каквото е менталната аритметика, се концентрира и става бърз, като ракета! За него няма да има непокорими върхове в живота. "

Но Марти не е единственият, който се оправи чудесно - в групата на деца до 7-годишна възраст имаме не един, а цели трима първенци! Те са посочили резултат от над 90% от оптималния вероятен резултат в интернационалната олимпиада на SAMA Global. Това им донесе шампионската купа за България!

Във възрастовата група от 8 до 9 години също имаме чудесно показване, а при по-големите – 10 до 12 години нашите ученици се изравниха с два сребърни и три бронзови медала.

Благодарим на всички 33 деца за присъединяване в интернационалната олимпиада: 

Мартин Боев, Ивайло Ангелов, Йоанабел Михайлова, Елизабет Теодосиева,Виктор Иванов, Белатрикс Ноа Илия Златева, Денислав Бозуков, Никол Костадинова, Виктория Нетова, Никола Пелихов, Боряна Момчилова, Цветомир Славчевски, Виктор Николов, Янислав Колев, Станислав Вълев, Дарин Ненов, Станислав Чангалов, Лилия Тодорова, Рая Паралова, Ивана Сърбакова, Иван-Александър Янчев, Силвия Филипова, Матей Недев, Максим Данаилов, Атанас Гемеджиев, Антон Стоилов, Стефания Георгиева, Ангел Ангелов, Пламен Арабаджиев,Симеон Метаксов, Борислав Бандрев, Дария Стефанова, Добромир Неделчев.

Гордеем се с всички наши участници в интернационалната олимпиада! За нас всички те са първенци, тъй като одобряват провокациите със храброст и отговорност!

С неспокойствие чакаме новите триумфи на нашите надарени възпитаници през новата 2021 година.

SmartyKids е най-съвременният разрастващ детски център на територията на България. Към момента участва в 35 български града с 61 центъра, отворени за по-малко от три години. А в интернационален мащаб над 350 SmartyKids центъра работят сполучливо в 8 страни. В SmartyKids няма общоприети скучни уроци и банални методики, които трансформират ярки и изобретателни деца в " сива маса ". Методиките на SmartyKids включват най-хубавите изпитани международни практики на преподаване. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на образование толкоз занимателен, че детето изцяло да се отдаде на играта. Това е запазена марка за трите методики – ментална аритметика (4 до 12 години), Бързо Четене (7 до 12 години) и Финансова просветеност (8 до 14 години). Професионалистите от SmartyKids мерят и наблюдават процеса на развиване на висшите душевен функционалности при детето. Те не слагат всички деца под общ знаменател, по тази причина за всеки ученик се сформира самостоятелен проект на образование.

SAMA Global е водеща международна организация на школите по ментална аритметика. В нея членуват над 20 страни от целия цвят. Благодарение на участието си в SAMA Global, SmartyKids дава опция на децата в България, Румъния и Русия да се съревновават с връстници от доста страни. Сред тях са Тайван, Малайзия, Хонконг, Индия, Армения, Саудитска Арабия, Китай, Виетнам, Йордания, Палестина, Египет, Узбекистан, Ливан, Шри Ланка, Молдова и други страни. Това е една прелестна опция за възпитаниците на SmartyKids да показват уменията, добити в центровете ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР